Bienvenue aux jardins de Hainaut en Valois >> Retour accueil
   Onthaal van Parcs &
   Jardins en Hainaut
Séparation
  Contact Séparation
  Links Séparation
  Hainaut en Valois
Séparation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1999 hebben enkele dynamische parken een V.Z.W. gecreëerd. Daarmee willen ze door samenwerking enkele historische bezienswaardigheden laten ontdekken. Vandaag zijn ze 14 verspreid over Henegouwen.

- Het park van Edingen verteld ons van Arenberg tot Empain het verhaal doorheen zijn wegen, tuinen, bebouwingen et waterpunten.

- La Feuillerie in Celles, een romantische 19de E. park. Verschillende tentoonstellingen- verkoop op thema hebben plaats gedurende het jaar.

- De tuin van “Hôpital Notre-Dame à la Rose” getuigt van een autarkische manier van leven. De talrijke geneeskrachtige planten vermelden de middelen die door de zuster apotheker worden ontwikkeld.

- La Naïade, een klein waterpark, geclassificeerd voor zijn kenmerkende Engelse stijl. Ontworpen in 1927, illustreert dit privé park de gulden jaren van Péruwelz.

- Nabij Ath, het kasteel van Attre omringt door Franse tuinen. In het midden van het Engels park bindt zich een kunstmatige rots opgemaakt in de vorm van ruines, typisch van de XVIIIe.

- In “Le petit Versaille” van Beloeil, is een harmonische afwisseling van water en groen, schaduw en licht te ontdekken op 25 hectaren park.

- De groentetuin van het kasteel van Ecaussinnes. De dreven gaan rondom de vierkanten van gras versierd met fruitbomen waar men bloemen fruit en groenten kweekt.

- Naast het kasteel van Louvignies, zijn de Engelse tuin van de XIXe met een geheel van onweerstaanbare bomen, een voormalige moestuin, een ijskelder en oranjerie bezienswaardig.

- Het Park van Mariemont, 45 ha groot, was vroeger een jachtdomein van Maria van Hongarije uit de XVIe. Het is een van de belangrijkste dendrologische kollektie van België.

- Buiten het kasteel en museum van Seneffe, bestaat het domein van de XVIIe uit een oranjerie, een klein theater, een franse tuin in een groot park.

- Les Jardins de la Grange nabij Ronse

- Het kasteel van Fosteau met zijn sobere Franse tuinen die in opeenvolgende terrassen tot aan de vijver en de bronnen leiden.

- Sinds eeuwen, twee honderd pittoreske terrassen vormen “Les Jardins Suspendus de Thuin”. Ondersteund en omringd door oude murailles, worden zij van schuine steegjes doorlopen die door middeleeuwse poternes worden beperkt.

- Het kasteel van Monceau sur Sambre nabij Charleroi

- La Mouette nabij Ronse

TERUG op onthaal NL